Slapende energiecontracten vanaf volgend jaar officieel verboden

Tot nu toe konden energieleveranciers slapende energiecontracten zonder enig bericht automatisch verlengen. 

Recent besliste de Kamercommissie Energie dat contracten die niet meer beschikbaar zijn vanaf volgend jaar niet meer stilzwijgend verlengd kunnen worden.

Wat zijn slapende energiecontracten?

Slapende energiecontracten zijn contracten die eigenlijk niet meer bestaan en dus niet meer beschikbaar zijn bij de energieleverancier, maar toch nog stilzwijgend verlengd worden. 

Maar al te vaak betaal je als consument een veel te hoge prijs voor deze energiecontracten. 

Meer dan een half miljoen Belgische gezinnen hebben zo’n contract, zonder het zelf te beseffen. Energieleveranciers laten je te veel betalen, zonder dat je er zelf weet van hebt. 


Belgische overheid kiest voor Gaele

De Kamercommissie Energie keurde een wetsvoorstel goed dat een einde maakt aan deze oude, dure contracten die automatisch verlengd worden. 

Daarmee onderschrijven ze in se bewust de filosofie van Gaele, een initiatief van Test Aankoop: altijd voordelige elektriciteit en gas, nooit meer stilzwijgend verlengd!


Vanaf volgend jaar zullen energieleveranciers verplicht zijn om het meest voordelige contract voor te stellen voor de einddatum van je huidig contract. 

Ben je er toch liever 100% zeker van dat dat ook effectief het meest voordelige én gepaste energiecontract voor jouw gezin is? Dan doe je best beroep op een onafhankelijke partij zoals Gaele, partner van Fair Price Consulting


Nooit meer stilzwijgend verlengd?

Gaele doet je een ideaalvoorstel gebaseerd op je huidige verbruik, woon- en gezinssituatie. 

We houden de energiemarkt in de gaten zodat we je altijd het beste voorstel kunnen doen. 

Registreer je vandaag nog en Fair Price Consulting regelt je overstap naar het juiste energiecontract!

Reacties

Populaire posts